Banner
Banner
Banner
Banner

Main Menu

Banner
Νέα
PDF Print E-mail


Ο καθένας από μας έχει προσωπική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει επάνω στον πλανήτη. Οφείλουμε να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα αντί να συμβιβαζόμαστε μ’αυτό σαν να μην υπάρχει. Η πράξη γεννάει τη ζωή.

Από την Ομάδα Άρθρου της Εναλλακτικής Κοινότητας ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ*

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Καν’το μόνος σου!


Το ευρωπαϊκό έργο LIFE AMMOS για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών «επελαύνει» δυναμικά στην κορύφωση της υλοποίησής του και ήδη αρκετές εκατοντάδες λουόμενοι έχουν ενημερωθεί για τους στόχους του προγράμματος, αλλά και για τις σοβαρές περιβαλλοντικές, κοινωνικοοικονομικές και αισθητικές επιπτώσεις που προκαλεί η παρουσία αποτσίγαρων στις ακτές. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως δεν μένει μόνο στη θεωρία: προκειμένου να εμπλέξει όσο το δυνατόν πιο ενεργά την κοινωνία των πολιτών συμπεριέλαβε στην υλοποίησή του την εκστρατεία do it yourself, μέσα από την οποία δήμοι, σχολεία, φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες θα μπορούν να αναλάβουν τη διοργάνωση του δικού τους μίνι LIFE AMMOS.

 

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Από τη Σικελία με αγάπη


Μέσα στον Απρίλιο δόθηκε για μια ακόμη φορά η δυνατότητα σε εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να γνωρίσουν νέους της ηλικίας τους από διάφορες χώρες της Ευρώπης και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά σεμινάρια που τους όπλισαν με νέες παραστάσεις και γνώσεις. Το πρόγραμμα Youth Growing Steps, «ταξίδεψε» την Ελένη Ζορμπαλά και τον Κωνσταντίνο Τερζή στην όμορφη Σικελία κι αυτοί με τη σειρά τους μας ταξιδεύουν, μέσα από το κείμενο που ακολουθεί, στην αξέχαστη εμπειρία τους…

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Σε ένα τεύχος αφιερωμένο στο νερό οι αποδράσεις μας δε θα μπορούσαν παρά να έχουν και ανάλογο προσανατολισμό. Η Υδρούσα, όπως ήταν η αρχαία προσωνυμία της λόγω των άφθονων πηγών της, είναι ένα νησί που απέχει μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, με πλούσια βλάστηση, αναρίθμητες παραλίες για όλα τα γούστα, συναρπαστικά μονοπάτια και κόστος μετακίνησης μετ’επιστροφής  32 ευρώ. Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στην Άνδρο!

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Μεγάλοι εθελοντές ενάντια στο μικρο-πλαστικό

 

Στην τελευταία συνάντηση εθελοντών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, το θέμα που κυριάρχησε ήταν η νέα πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS να μεταφέρει στην Ελλάδα τη διεθνή εκστρατεία Beat the Microbead, ενάντια στην ύπαρξη μικροπλαστικού σε προϊόντα υγιεινής. Το εγχείρημα φάνηκε σε όλους πολύ ενδιαφέρον και η κατάληξη της συνάντησης ήταν αναμενόμενη έως αυτονόητη: οι εθελοντές μας θα πρωτοστατήσουν σε μία ακόμα πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, εισφέροντας στοιχεία που θα αλλάξουν τον τρόπο που επιλέγουμε τα καλλυντικά μας.

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Τι ήταν άραγε αυτό που έκανε τη φετινή κοπή πίτας των εθελοντών μας, να μας αφήσει μια τόσο γλυκιά ανάμνηση; Μήπως το γεγονός ότι  σπάσαμε τα στερεότυπα κι αντί της καθιερωμένης βασιλόπιτας κόψαμε … τούρτα ή μήπως η διαρκώς επιβεβαιούμενη διαπίστωση ότι οι εθελοντές μας καταφέρνουν πάντα να δημιουργούν ζεστή, φιλική και κεφάτη ατμόσφαιρα; Προφανώς το δεύτερο! Με τέτοιους εθελοντές τα ανταμώματά μας θα έχουν γλυκιά επίγευση ακόμα κι αν κόψουμε… σπανακόπιτα!

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

 

 
PDF Print E-mail

Πρωταθλητές και το 2013

Μόνο γρουσούζικο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το ’13 για τους εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Αντίθετα η χρονιά που πέρασε ήταν μια χρονιά γεμάτη πλούσιες εμπειρίες, εξωστρεφείς δράσεις και εποικοδομητικές συναντήσεις που «έδεσαν» ακόμα περισσότερο το εθελοντικό δυναμικό της οργάνωσης. Θέλουμε να πιστεύουμε άλλωστε ότι πλέον δεν είμαστε απλά ομάδα, αλλά παρέα!

 

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Πήραμε τα βουνά!


Σε αυτό το τεύχος δεν ασχολούμαστε με τα κατορθώματα των εθελοντών μας, αλλά σας προτείνουμε μια χειμερινή απόδραση από την πίεση της καθημερινότητας, λίγες μόλις ώρες μακριά από την Αθήνα. Απόδραση χειμερινή, ενδιαφέρουσα, οικονομική και baby friendly. Γίνεται; Στη Δίρφυ γίνεται!

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Κάθε φέτος και καλύτερα!


Κάτι που μεσολάβησε το καλοκαίρι, κάτι που είχαμε καιρό να τα πούμε, κάτι η έλευση νέων, ορεξάτων μελών στην παρέα μας, κάτι από δω κάτι από κει και η πρώτη συνάντηση εθελοντών της σεζόν ήταν μια από τις πολυπληθέστερες και πλέον ενδιαφέρουσες συναντήσεις των τελευταίων ετών… και ιδού γιατί:

Διαβάστε περισσότερα
 
PDF Print E-mail

Όταν οι νέοι της Ευρώπης συγ-κινούνται


Μια παλιά Καταλανική παροιμία λέει: what happens in Barcelona, stays in Barcelona. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα επέτρεπε στον Φοίβο Τσούμπο και την Σοφία Κοζανίδου να μοιραστούν μαζί μας τις πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες που είχαν στο πλαίσιο του προγράμματος Democracy in Motion για 10 περίπου μέρες στη Βαρκελώνη. Είμαστε όλοι αυτιά!

Διαβάστε περισσότερα
 
«StartPrev12345678910NextEnd»

Page 1 of 11